't Klikske is een enthousiaste groep amateurfotografen van alle leeftijden en met allemaal eenzelfde eindeloze passie: fotografie!

Wij ontmoeten elkaar iedere 1ste en 3de woensdag van de maand en organiseren diverse activiteiten: beoordelen van foto's, uitleg over het gebruik van je toestel, kiezen van een tof thema om te fotograferen of het inplannen van een volgende gezamenlijke uitstap.

Is je interesse gewekt? Kom dan gerust eens een kijkje nemen.  Volg vrijblijvend de  eerste twee sessies  om te zien of onze fotoclub iets voor jou is. Iedereen is welkom!

Het maakt niet uit over welk soort toestel je beschikt: een compact, een bridge,  een spiegelreflex of een mirrorless camera.

 

We hopen je binnenkort te verwelkomen!

Clubgeschiedenis ontstaan :

Jaren terug ontstond bij Wellenaar Paul Palmaerts de fascinatie voor fotografie door een schoolopdracht met als thema ‘Het ontstaan van de fotografie’. Zijn interesse groeide verder toen hij in contact kwam met Jozef Vautmans,  toen nog lid van een fotoclub in Hasselt. In het najaar van 1976 was het dan een feit en zag Fotoclub 't Klikske  Wellen het eerste daglicht. Het ledenaantal groeide snel aan tot een 15 tal enthousiaste hobby fotografen. Nog geen 2 jaar later organiseerde de club onder impuls van voorzitter Jozef Vautmans in het kader van ‘Het jaar van het dorp’ in 1978 hun eerste tentoonstelling/projectie in het klein zaaltje van Zaal Centrum, er zouden nog vele volgen. In die tijd was digitale fotografie nog niet aan de orde, meestal werden kleurenfoto's als dia gemaakt en de leden ontwikkelden hun foto's zelf in een donkere kamer, al dan niet hun eigen. Helaas verwaterde de club en kwam zelfs tot stilstand met de opkomst van het digitale tijdperk.

 

Recente Clubgeschiedenis :

In 2007 organiseerde Dirk Ottenburghs een basiscursus digitale fotografie, waardoor enkele cursisten besloten om de club nieuw leven in te blazen en zelfs de oude naam 't Klikske in ere te herstellen. Onder leiding van voorzitster Connie Kempeneers, bijgestaan door Inge Willekens en Tony Vroonen, groeide de club snel uit tot een gezellige fotogroep. Momenteel telt de club 20 leden, allemaal hobbyfotografen met diverse interesses. Onze tweejaarlijkse tentoonstelling trok de aandacht van andere fotoclubs en geïnteresseerde Wellenaren. De bezoekers waren getuige van een hechte groep die hun club met trots vertegenwoordigde.

De club kenmerkt zich door respect voor iedereen, een niet-dwingende sfeer en een positieve instelling. Regelmatig worden er lessen en lezingen georganiseerd, variërend van technisch tot praktijkgericht. Enkele leden volgen cursussen of avondschool en delen hun kennis en ervaringen tijdens uitstapjes en diverse activiteiten, wat resulteert in foto's die de moeite waard zijn. De diverse interesses van de leden, zoals portret, macro, landschap, sport, fauna, flora, evenementen en festivals, maken de bijeenkomsten buitengewoon boeiend.

 

‘Respect’, ‘Spontaniteit’, ‘Diversiteit’, ‘Delen van kennis en ervaring’, ‘Vriendschap’, ‘Positieve beleving’, ‘Alles mag en niks moet’, ‘Inspraak’, ‘Leerrijk’ om maar  een aantal leden te citeren.

Kortom, een club waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

 

Huidig bestuur:        Stefan Meekers :  Voorzitter

                                          Jean Vandormael :  Secretaris

                                          Kathleen Rubens :  Penningmeester

                                          Eric  Panis :  Webmaster    

                                          Dominique Collas :  Bestuurslid