't Klikske is een enthousiaste groep amateurfotografen van alle leeftijden en met allemaal eenzelfde eindeloze passie: fotografie!

Wij ontmoeten elkaar iedere 1ste en 3de woensdag van de maand en organiseren diverse activiteiten: uitleg over het gebruik van je toestel, kiezen van een tof thema om te fotograferen of het inplannen van een volgende gezamenlijke uitstap.

Is je interesse gewekt? Kom dan gerust eens een kijkje nemen.  Volg vrijblijvend de  eerste twee sessies  om te zien of onze fotoclub iets voor jou is. Iedereen is welkom!

Het maakt niet uit over welk soort toestel je beschikt: een compact, een bridge of een spiegelreflex.

Tot gauw!

 

Ga naar de contactpagina  en stel daar uw  vragen .

Of lees hier beneden eerst de geschiedenis van onze club.

 

Geschiedenis  van  't Klikske:

 

Jaren geleden werd bij Paul Palmers, door een schoolopdracht :" Het ontstaan van de fotografie", de interesse voor  dit fenomeen opgewekt.  Hij kwam in contact met Jef Vautmans , lid van een fotoclub in Hasselt en niet veel later werd er in Wellen fotoclub 'tKlikske opgericht. Er kwamen al gauw een aantal leden bij.  

Van digitale fotografie was toen nog geen sprake: alle leden ontwikkelden hun foto's zelf in een, al dan niet eigen, doka, oftewel donkere kamer. Het verwaterde  helemaal en stopte zelfs, totdat het digitale tijdperk zich doorzette.

Toen in 2007 een basiscursus digitale fotografie werd georganiseerd door Dirk Ottenburghs, werd er door een aantal cursisten beslist  om de club opnieuw op te starten en zelfs de vroegere naam 't Klikske te gebruiken.

Met Connie Kempeneers als voorzitster, bijgestaan door Inge Willekens en  Tony Vroonen werd het al snel een gezellige bende. 

Ondertussen tellen we al 22 leden , hobbyfotografen met uiteenlopende interesses.

Onze 2-jaarlijkse tentoonstelling sprong in het oog bij  een aantal bezoekers die zagen hoe een hechte groep mensen hun club zagen vertegenwoordigen en spontaan besloten om ook lid te worden.

Respect voor iedereen, een niet dwingende sfeer en een positieve instelling maakt onze club tot wat ze is.

Er worden op tijd en stond lessen en lezingen georganiseerd . Soms  wat technisch maar meestal praktijkgericht.

Een aantal leden volgen cursussen/avondschool en delen hun kennis en ervaringen  tijdens de uitstappen en de diverse activiteiten , waardoor (zo vinden we zelf) onze foto's mogen gezien worden.

Ook de diverse interesses van onze leden, zoals portret, macro, landschap, sport, fauna, flora, evenementen en festivals maken onze bijeenkomsten echt boeiend.

De 1ste en 3de woensdag van de maand komen we samen in Dienstencentrum "den Dries" om onze kunstwerkjes te bekijken en te beoordelen. De eventuele lessen/activiteiten vinden dan ook plaats.

"Respect" , "Spontaniteit", "Sociaal contact",  "Diversiteit", "Variatie", "Delen van kennis en ervaring", "Vriendschap", "Positieve beleving", "Alles mag en niks moet", "Inspraak", "Leerrijk" om maar  een aantal leden te citeren.

Kortom, een club waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Huidig bestuur:         Stefan Meekers,  voorzitter

                                            Jean Vandormael,  secretaris

                                             Kathleen Rubens, schatbewaarder

                                             Dominique Collas

                                             Eric  Panis, webmaster